Erik de Haan: De schaduwkant van leidinggeven

In het najaar van 2014 kwam het lang verwachte boek van Erik de Haan c.s. uit: De schaduwkant van leidinggeven, herkennen en vermijden van hoogmoed, ontsporing en excessen. Ondernemen en leidinggeven betekent vandaag de dag dat je je blootstelt aan razendsnelle ontwikkelingen en felle concurrentie. Er wordt ongelooflijk veel gevraagd van het topmanagement singulair pill. Om je organisatie met succes te kunnen leiden, moet je je als topmanager en bestuurder kunnen verstaan met de meest uiteenlopende in- en externe gesprekspartners. Maar als de spanning en druk groter worden, loop je gevaar ‘door te schieten’ in dezelfde kwaliteiten waarmee je de top hebt bereikt. Die positieve eigenschappen kunnen dan omslaan in gedrag dat averechts uitpakt.

In ‘De schaduwkant van leiderschap’ wordt aan de hand van de praktijkervaringen van topmanagers en bestuurders in kaart gebracht wat er precies gebeurt wanneer managers gaan handelen vanuit de ‘schaduwkant’ van leiderschap. De auteurs laten zien hoe een goed inzicht in die dynamiek managers kan helpen om een vaste koers te blijven varen, met rechte rug in te spelen op torenhoge eisen en mentaal in balans te blijven. Geen tijd om het boek te lezen? Bekijk dan dit interview met Erik de Haan van de Financial Times in slechts 4:39 minuten. Een aanrader!Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack